Ik heb een vraag over:

Omdat iedere boot en ieder vaargebied anders is, beantwoorden we hier de meest gestelde vragen. Als u uw vraag niet terug ziet, neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen u graag!

Waar mag ik varen met de motorboot?
De boot is uitgerust om te varen op de Randmeren en de binnenwateren van Friesland, Groningen en Overijssel. Andere wateren alleen na schriftelijke toestemming (andere uitrusting nodig en ervaring vereist).

Mag ik overal aanleggen?
Als je in een jachthaven wilt liggen, meld u zich bij de aanmeldsteiger aan het begin van de jachthaven. De havenmeester zoekt dan een geschikte plaats voor u.

Moet ik betalen voor een ligplaats?
In een jachthaven moet u betalen voor uw ligplaats. Vaak is dit inclusief de service die de jachthaven biedt zoals water, toilet, douche en stroomvoorziening.

Zijn er ook gratis ligplaatsen?
Ja, Recreatieschap Marrekrite heeft ongeveer 100 boeien waar u af kunt meren. Die noemen we Marboeien. Verder heeft ze op zeker 300 plaatsen gezorgd voor aanlegplaatsen in de vorm van een aanlegsteiger of damwand. Hier mag u 3 dagen gebruik van maken als u een Marrekrite vlag aan boord heeft. Daarna kunt u verder varen naar een andere mooie plek. Aan boord van de Bach wappert een Marrekrite vlag.

Wat voor stroomaansluiting is er aan boord?
Aan boord is een omvormer aanwezig zodat u uw eigen apparaten probleemloos kunt gebruiken. Er zijn 220 stopcontacten en ook voldoende USB-aansluitingen. Zelfs boven, bij het stuurdek zijn er 220 Volt en USB-aansluitingen aanwezig. Gemak dient de mens.

Hoe lang kan de boot zonder walstroom?
De boot is uitgerust met een service accu's waardoor u circa 2 dagen zonder walstroom en/of motor kunt. Dit is natuurlijk afhankelijk van het stroomgebruik aan boord. Mocht u zonder stroom komen, dan kunt u de motor starten en zullen de service accu's weer opgeladen worden. Of u kunt de walstroom aansluiten.
De motor starten lukt altijd omdat deze is aangesloten op een startaccu.

Hoe is de kombuis of keuken uitgerust?
De keuken heeft een gaskookplaat met 3 pitten en een koelkast met klein vriesvak. Ook is er een kleine combi-magnetron voor bijvoorbeeld het afbakken van broodjes. Verder staat er een koffiezetapparaat voor filterkoffie.

Kan ik het water aan boord drinken?
Aan boord van de Bach is een drinkwatertank van 400 liter. Dit water wordt regelmatig behandeld met chloor en is drinkbaar. Zelf vinden we de smaak niet optimaal en gebruiken we dit water alleen om koffie te zetten, te koken en te wassen. Als drinkwater adviseren we u om flessen water mee te nemen. 

Is er Wi-Fi aan boord?
Ja, er is gratis Wi-Fi aan boord (fair use policy) en er staat een TV met Digitenne aansluiting. Eventueel zou je ook met je eigen chrome-cast hiermee kunnen verbinden. Verder is er een radio aan boord met bluetooth verbinding. Download de app van Pioneer en speel je eigen muzieklijsten af.

Mag mijn hond of kat mee aan boord?
Jazeker, dat mag. We hebben hiervoor speciaal een informatiepagina gemaakt waar u nog eens na kunt lezen wat handig is voor uw huisdier. Klik hier.

Hoeveel personen mogen er aan boord?
De boot is berekend op 6 personen. Er zijn slaapplaatsen voor 4 volwassenen en de dinette is geschikt voor 2 kinderen of jongeren.

Moet ik een kussen en dekbed meenemen?
Standaard moet u uw eigen kussen, dekbed en bedlinnen meenemen. Het 1-persoons bedlinnen is geschikt voor de 2 slaapplaatsen in de voorpiek en het 2-persoons bedlinnen is geschikt voor de achterhut en de dinette.
U kunt het bedlinnen, kussen en dekbed ook huren, we maken uw bed dan netjes voor u op. De kosten zijn Euro 17,50 per persoon.